Tiesības iesniegt blakus sūdzību civilprocesā - Makucevičs, Viktors (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Tiesības iesniegt blakus sūdzību civilprocesā” tika apskatīts blakus sūdzības institūta mērķis un vieta civilprocesā, kā arī sīkāk veikts pētījums par atsevišķu procesuālu lēmumu pārsūdzības iespējām. Maģistra darbā tika izvirzīts mērķis, izmantojot zinātniski pētnieciskās metodes, norādīt uz blakus sūdzības institūta nepilnībām no vairākiem skatu punktiem, kā arī dažu procesuālo lēmumu pārsūdzēšanas nepilnības, kā arī atbilstoši šīm nepilnībām ieteikt iespējamās regulējuma izmaiņas. Apkopojot pētījumā iegūtās ziņas, darba mērķis tika sasniegts, izvirzot attiecīga atziņas un iesakot iespējamo risinājumu pastāvošajām nepilnībām.

In master’s thesis „The right to submit ancillary complaint in civil procedure” has been reviewed ancillary complaints purpose and place in civil procedure, as well as further research of individual decision appeal opportunity. Master's thesis aimed to use scientific research methods to point out ancillary complaint institute failures from multiple points of view, as well as several procedural decision appeal failures and in accordance with these failures to recommend potential regulatory changes. Summarizing data from the research, the goal was achieved by setting the appropriate knowledge and recommending possible solutions to correct submitted failures.
The right to submit ancillary complaint in civil procedure
Keywords: Juridiskā zinātne