Personāla motivācija publiskajā sektorā Latvijā - Rudzroga, Maija (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījuma tēma ir „Personāla motivācija publiskajā sektorā Latvijā ” ,lielā kadru mainība un motivācijas trūkums šai sektorā ir galvenā problēma. Pētījumā tiek izmantota A. Maslova vajadzību hierarhijas teorija un F. Hercberga divfaktoru teorija kā teorētiskā bāze. Izpētes jautājums - kā ir mainījusies publiskā sektora personāla motivācija pēdējos 10 gados? Pētījuma mērķis ir izpētīt darbinieku motivāciju publiskajā sektorā, tās dinamiku pēdējo 10 gadu laikā. Tiek apkopoti pēdējos 10 gados veiktie pētījumi, kā arī autore veic individuālu pētījumu par publiskā sektora darbinieku motivāciju. Rezultātā, apkopojot visus pieejamos pētījumus, empīrisko, teorētisko bāzi, tiek secināts, ka motivācija pēdējos 10 gados nav būtiski mainījusies, ir nepieciešamas pārmaiņas cilvēkresursu vadības politikā ar uzsvaru uz darbinieku motivācijas celšanu. Atslēgas vārdi: publiskais sektors, motivācija, personāls, Maslovs, Hercbergs,

The research theme is „Motivation of employees in the public sector in Latvia”, high employees turnover and lack of motivation is the main problem. Maslow’s hierarchy of needs theory and Herzberg two factor theories are used as a theoretical basis. Research question - what has changed in the public sector employees motivation in the last 10 years? The aim is to explore the motivation of employees in the public sector, the dynamics of the past 10 years. Are summarized all researches in the last 10 years, and one author’s individual research about employees motivation. As a result, the ensemble of all available researches, empirical, theoretical basis, author concluded that the motivation for the last 10 years has been no significant change, there is required in human resource management policies with an emphasis on employee motivation. Keywords: public sector, motivation, employees, Maslow, Herzberg.
Motivation of employees in the public sector in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)