Latvijas viesmīlības nozares attīstības perspektīvas tūrisma industrijas ietvaros - Kočergina, Olga (Latvijas Universitāte, 2012)
Dotajā maģistra darbā tiek pētītas Latvijas viesmīlības nozares attīstības perspektīvas tūrisma industrijas ietvaros. Viesmīlības nozare ir specifiskā uzņēmējdarbības joma, kuras attīstību ir nepieciešams nepārtraukti plānot, pētot tās attīstību ietekmējošos faktorus. Maģistra darba mērķis ir noteikt Latvijas viesmīlības nozares attistības tendences pamatojoties uz iepriekšējo gadu datiem, visparējām tendencēm un ekspertu viedokļiem. Darba gaitā bija iegūti rezultāti par Latvijas tūristu mītnēs raksturojošo rādītāju attīstību, ienākošos tūristus raksturojošo radītāju attīstību un par gaidāmām Latvijas viesmīlības nozares attīstības tendencēm. Pētījuma rezultāti var būt pielietoti viesmīlības uzņēmumu attīstības plānošanai, bet izpētes metodes var būt atkārtoti pielietoti izmantojot nākamu gadu rezultātus, lai turpinātu situācijas monitoringu.

In this research paper the perspectives of Latvian hospitality sector development, as a part of tourism industry, are being researched. Hospitality is a specific sector of business. The planning of its development should be based on continuous research of affecting factors. The aim of this research paper is to determine trends of Latvian hospitality sector development on the basis of previous years statistical data, general progress trends and expert opinions. The results in following fields where obtained: the development of Latvian accommodation descriptors, the development of inbound tourists descriptors and expected trends of Latvian hospitality sector development. The results of the research can be applied in hospitality management planning. Also, the research methods can be used iteratively, to continue monitoring of situation.
Perspectives of Latvian hospitality sector development, as a part of tourism industry
Keywords: Ekonomika