Universālo kultūras asociāciju un reminiscenču semantiskais lauks V. Visocka daiļdarbos (krājums „Nervs”). - Kabihno, Arsenijs (Latvijas Universitāte, 2014)
Arsenijs Kabihno Universālo kultūras asociāciju un reminiscenču semantiskais lauks V. Visocka daiļdarbos (krājums „Nervs”): bakalaura darbs. – Rīga, 2014. - lpp. Šis darbs veltīts krievu dzejnieka un barda Vladimira Visocka dzejoļu krājuma „Nervs” izpētei. Darba galvenais mērķis ir ieskicēt universālo kultūras asociāciju un reminiscenču semantisko lauku, izpētot grāmatas, kuras lasīja V. Visockis, ka arī, modelējot bieži parādošas sintaksiskas konstrukcijas pēc J. Apresjana „Nozīmes - Teksta” modeles. Darbs sastāv no divām nodaļām, pirmā nodaļa savukārt sastāv no četrām apakšnodaļām, otrā – no divām. Pirmā nodaļa ir veltīta teorētiskajiem darba pamatojumiem, otrā – realizē tos praktiski, analizējot semantisku komponentu. Šis pētījums var būt interesants filologiem, kultūrologiem, kā arī tiem, kuri interesējas par V. Visocka daiļradi.

Arseny Kabihno The Semantic Field of the Universal Cultural Associations and Reminiscences in the Collection “Nerve” by V. S. Visocky: bachelor thesis. – Riga, 2014. – p. This work is about the Russian poet and bard Vladimir Visocky collection “Nerve”. The aim of the work is to sketch the semantic field of universal cultural concepts in the poems of Visocky, involving the list of the books he has been reading. The work consists of two chapters. In the first chapter theoretical issues are highlighted, which is needed for the analysis. The second chapter contains practical use of the “Meaning <=> Text” model by Y. Apresyan. This thesis might be of interest to philologists, culturologists and those who is interested in V. Visocky’s poetry and songs.
The Semantic Field of the Universal Cultural Associations and Reminiscences in the Collection “Nerve” by V. S. Visocky.
Keywords: Valodniecība