Sistēmas administratora moduļa izstrāde un ieviešana - Rakovskis, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2025)
Administratora moduļa sistēma ir izstrādāta kā daļa no DAPPS UI tīmekļa sistēmas, kas nodrošina pārvaldību, konfigurēšanu un citus uzdevumus SIA “Decta” produktu uzturēšanai. Modulis piedāvā ērtu grafisko saskārni API galapunktu tehniskā statusa pārvaldīšanai, samazinot cilvēcisko kļūdu iespējamību un padarot procesu intuitīvāku un efektīvāku. Izstrāde nodrošina ne tikai pašreizējās funkcionalitātes ieviešanu, bet arī bāzi turpmākai attīstībai un jaunu rīku izstrādei. Risinājuma pamatā ir moderna tehnoloģiju bāze Java Vaadin un Spring Boot ietvari, nodrošinot sistēmas elastību, mērogojamību un uzturējamību. Kvalifikācijas darbā ir 110 lappuses, 21 attēli, 51 tabulas, 18 informācijas avoti un 13 pielikumi.

The administrator module system is developed as part of the DAPPS UI web system, which provides management, configuration and other tasks for maintaining SIA “Decta” products. The module offers a convenient graphical interface for managing the technical status of API endpoints, making the process more efficient. The development provides not only the implementation of current functionality, but also a basis for further development of new tools. The solution is based on a modern technology base of Java Vaadin and Spring Boot frameworks, ensuring system flexibility, scalability and maintainability. The qualification work consists of 110 pages, 21 images, 51 tables, 18 information sources and 13 appendices.
Design and Implementation of a Module for System Administrator Operations
Keywords: Datorzinātne; galapunktu tehnisko apkopes statuss; administratora modulis; sistēmas administrators; API; Java