Ruby on Rails tīmekļa lietotņu atmiņas noplūdes - Lapsa, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījumā tiek meklēts iemesls, kāpēc apskatītā Ruby on Rails lietotne pārpilda tai atvēlēto atmiņu produkcijas serverī, par hipotēzi izvirzot to, ka lietotnē ir atmiņas noplūdes. Pētījumā apskatīta tīmeklī pieejamā informācija par Ruby lietotņu atmiņas patēriņa profilēšanu un testēšanu. Praktiskajā daļā tika veikta dažāda veida lietotnes testēšana gan testa, gan produkcijas vidē. Testēšanas rezultāti pētījumā izvirzīto hipotēzi noraidīja, atklājot atmiņas burbuļa veidošanos.

The aim of research is to find reasons, why a Ruby on Rails based web application requires memory more than web server configuration allows. The hypothesis is that there are memory leaks in discussed web application. Research looks for different techniques available on the web to pinpoint a memory issue cause. Various methods and tools are tried in test and production environment. Hypothesis of paper is denied, as tests reveal memory bloat issues in said web application.
Memory leaks in Ruby on Rails based web applications
Keywords: Datorzinātne; ruby; atmiņas noplūde; atmiņas burbulis; ruby on rails