Pozitīvas uzvedības veicināšana bērniem Rīgas X dienas centrā - Nakurte-Ruņģevica, Lelde (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarbs „Pozitīvas uzvedības veicināšana bērniem Rīgas X dienas centrā” ir izstrādāts, lai izpētītu, kādas uzvedības problēmas ir bērniem, kuri apmeklē šo dienas centru un, kā tās risināt, izmantojot dažādas metodes. Diplomdarba autors ir Lelde Nakurte-Ruņģevica, darba vadītāja Dr. paed. Linda Daniela. Darbā izvirzīti pieci uzdevumi: analizēt teorētisko literatūru par pozitīvas uzvedības veidošanās nosacījumiem, analizēt teorētisko literatūru par darbu ar sociālā riska ģimenēm, apzināt situāciju Rīgas X dienas centrā uzvedības problemātikas aspektā, veikt pedagoģisko izmēģinājumdarbību pozitīvas uzvedības veicināšanai Rīgas X dienas centrā, izvērtēt un analizēt iegūtos rezultātus.

Diploma work "Promoting positive behavior for children at the Riga’s X daytime center" is designed to investigate the behavioral problems of children attending this day center and to deal with them using different methods. The author of the diploma work is Lelde Nakurte-Ruņģevica, head of the work Dr. paed Linda Daniela. Five tasks are set out in the work: analyze theoretical literature on the conditions for the formation of positive behavior, analyze the theoretical literature on work with social risk families, find out the situations at the Riga’s X daytime center in the aspect of behavioral problems, conduct pedagogical pilot work to promote positive behavior at the Riga’s daytime center, evaluate and analyze the obtained results.
Promoting Positive Behavior for Children at the Rigas X Daytime Center
Keywords: Pedagoģija; Uzvedība; Pozitīva uzvedība; Sociālpedagoģiskā darbība.; Uzvedības problēmas