Andu spāņu valodas Kolumbijā morfoloģiskās un leksiskās īpatnības sociālajos tīklos - Olte, Elza (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī darba mērķis ir noteikt andu spāņu valodas leksiskās un morfoloģiskās īpatnības, kā arī to statusu sociālajos tīklos, darba bāze ir Facebook, Twitter, Ask.fm un YouTube. Galvenie uzdevumu, lai sasniegtu šo mērķi: definēt andu spāņu valodu, raksturot interneta valodas īpatnības un, balstoties uz darbā apkopoto teoriju, analizēt andu spāņu valodu sociālajos tīklos. Nozīmīgākais šī darba secinājums ir, ka interneta valodas īpatnību dēļ kolumbiešu komunikācjā izzūd andu spāņu valodas varianta morfoloģiskās pazīmes, kā arī, saplūstot ar citiem spāņu valodas kolumbiešu variantiem, transformējas andu spāņu valodai raksturīgā leksika, tajā parādoties kolumbiešu žargoniem, slengam un vulgārismiem, taču nedaudzie andu izcelsmes vārdi maina savu nozīmi.

The aim of the research is to clarify the lexical and morphological characteristics of the Andean Spanish of Colombia and its current reflection on social networks, based on the corpus of Facebook, Twitter, YouTube and Ask.fm. To achieve this goal we shall define Andean Spanish, characterize the traits of the internet language and based on the theory, we will analyse Andean Spanish used on social networks. The main conclusion is that because of the specificities of internet language, the morphological peculiarities of Andean Spanish in the discourse of the Colombians disappears, as well as the fact that the influence of internet language and other Spanish variants in Colombia transform the lexicon specific to Colombian Spanish where there appears jargon, slang and certain words of Andean origin which acquire other meanings.
The morphological and lexical particularities of the Andean Spanish in Colombia in the social networks
Keywords: Valodniecība; Spāņu valoda; Andu spāņu valoda; Sociālie tīkli; Leksika; Morfoloģija