Publisko personu tiesības uz privātumu sabiedriskā vidē - Sprūde, Agita (Latvijas Universitāte, 2012)
Pateicoties jaunajām tehnoloģijām un informācijas industrijai, tiesības uz privātumu ir vieglāk aizskaramas un ikdienā tiek aizskartas. Tas ir iemesls pieaugošajām rūpēm par privātuma zaudēšanu. Turklāt, jebkuri mēģinājumi aizsargāt privātumu un ierobežot informācijas izplatību, saduras ar tiesībām uz vārda brīvību un tiek pretnostatīti sabiedrības tiesībām ne tikai izteikties, bet arī saņemt informāciju, līdz ar to būtiski ir atrast balansu starp šīm divām pamattiesībām. Darbā autore analizējot tiesisko regulējumu, ECT, ASV AT un citu valstu judikatūru un doktrīnu, ir noteikusi tos faktorus, kas ietekmē personas tiesības uz privātumu, analizējot, kādas tiesības ir publiskām personām uz privātumu sabiedriskā vidē, lai šīs personas, varētu precīzāk noteikt, kāda aizsardzība tām pienākas noteiktos apstākļos un atbilstoši pielāgot savu uzvedību. Atslēgas vārdi: Privātums, informācija, publiska persona, sabiedriska vide

With the impact of new everyday technologies and media diversification, the right to privacy becomes more and more fragile. The efforts to protect privacy of individuals and limit the dissemination of private information conflicts with other persons right to freedom of expression and right to receive information. To find a balance between those rights is essential. In this research, author, analyses the regulations, doctrine and jurisprudence from ECtHR, USA SC and other courts. By this analysis, author determines the factors that influences public figures rights to privacy in public places and allows to set out criteria, that will help individuals to determine what kind of protection they are allowed to in circumstances and therefore to shape their behaviour accordingly. Key words: Privacy, information, public places, public figures
Public persons right to privacy in Public places
Keywords: Juridiskā zinātne