Vērtību veidošana un īstenošana Bahai ticības kopienā Rīgā - Dombrovska, Laila (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Vērtību veidošana un īstenošana Bahai ticības kopienā Rīgā”. Bahai kopienas morāles prakses pētniecība Latvijā ir neizpētīts lauks. Darba mērķis ir pētīt, kā caur reliģisko praksi un mācību Rīgas Bahai ticības kopienas dalībnieki veido un īsteno ticības vērtību sistēmu. Pētījums pievēršas bahājiešu vērtību īstenošanas procesam, kā arī sniedz ieskatu pašu bahājiešu diskusijās par ticības pamatprincipu realizāciju. Darba teorētiskā perspektīva balstīta morāles antropoloģijā. Darba mērķu sasniegšanai izmantotas kultūras un sociālas antropoloģijas nozarē plaši pielietotās kvalitatīvās pētījuma metodes – daļēji strukturētās intervijas, līdzdalīgais novērojums, lauka piezīmes un dienasgrāmata.

Topic of my Bachelor’s thesis is “The formation and practice of Bahá’í values among the Bahá’í faith community in Riga”. Moral practices of Baha’is community in Latvia is an unexplored field. The aim of this research is to explore how the members of Riga Baha’i community through religious practices and training establish and implement a certain system of values. Theoretical approach of the thesis is rooted in Anthropology of Ethics focusing on practices, laws and moral meaning. The research employed anthropological qualitative research methods – semi-structured interviews, participant observation, the writing of field notes and diary.
The formation and practice of Bahá’í values among the Bahá’í faith community in Riga
Keywords: Antropoloģija; Bahai; vērtības un nozīme; garīgums; attīstība; morāle