Perpendikularitāte telpā vidusskolas ģeometrijas kursā - Namnieks, Andris (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbs veltīts vidusskolas matemātikas skolotajiem. Darbā tiek analizēti akadēmiski pētījumi par jauniešu telpiskās iztēles un domāšanas aspektiem. Parādīta temata “Perpendikularitāte telpā” vieta LR izglītības dokumentos un analizēti pieejamie mācību līdzekļi. Piedāvāts ieskats pedagoģiskā eksperimentā kāda Valsts ģimnāzijā, un izveidoti atbalsta materiāli un metodiski ieteikumi temata veiksmīgai apguvei vidusskolā. Bakalaura darba “Perpendikularitāte telpā vidusskolas ģeometrijas kursā” vadītāja ir Baiba Āboltiņa. Bakalaura darbs sastāv no 69 lpp., 31 literatūras avota un 12 pielikumiem. Rakstīts latviešu valodā.

This paper “Perpendicularity in space in high school geometry course” is dedicated to aid teachers in Math. Work involves analysis of academic researches focusing on aspects related spatial visualisation and its mental processing. Also this paper includes overview of legislation aspects that Republic of Latvia has regarding school curriculum in means of teaching perpendicularity in space. Available teaching materials regarding perpendicularity in space in high school geometry course has been analysed. In addition an practical experiment regarding perpendicularity in space held in State gymnasium is included in this paper, on which conclusions are drawn and methodical suggestions are provided to help teach perpendicularity in space in high school course. The Bachelor paper is supervised by Baiba Āboltiņa. The bachelor paper consist of 69 pages, contains 31 sources, and is supplemented by 12 annexed units.
Perpendicularity in space in high school geometry course
Keywords: Pedagoģija; Stereometrija; trīs dimensijas; projekcija plaknē; perpendikularitāte