Finanšu pārskatu sagatavošanas pamatnostādnes - Bite, Līga (Latvijas Universitāte, 2008)
Ikdienā, strādājot starptautiskā holdinga kompānijā, nākas saskarties ar problēmu, ka trūkst informācijas par citu valstu grāmatvedības prasībām finanšu pārskatu sastādīšanas jomā. Tieši nākas saskarties ar to, ka trūkst informācijas par tādu valstu kā Ukraina, Igaunija, Lielbritānija, grāmatvedības prasībām pārskatu sastādīšanas jomā. Maģistra darba mērķis ir analizēt dažādu valstu - Latvijas, Igaunijas, Ukrainas un Lielbritānijas, Lietuvas grāmatvedības finanšu pārskatu pamatnostādnes, konstatēt nepilnības Latvijas likumdošanā un izstrādāt priekšlikumus Latvijas grāmatvedības finanšu pārskatu sagatavošanas pamatnostādņu jomā. Darbs uzrakstīts, autoram izmantojot pieejamos literatūras avotus angļu, ukraiņu latviešu un valodās, zinātniskās monogrāfijas, dažādus periodiskos grāmatvedības žurnālus, internetā pieejamos resursus.

In a week-day working in the company of the international holding, it is to adjoin with a problem, that informations about accounting of other states requirements in an implant of financial reviews area is not valid. It is to adjoin with it, that is no informations about such states as Ukraine, Estonia, Great Britain, accounting requirements in an implant of reviews area. A master's degree work purpose is to analyse various states, Latvia, Estonia, Ukraine Great Britain and Lithuania accounting standarts, to establish imperfections in the Latvia legislation and to produce suggestions in a prepare of reviews of the Latvia accounting standart area. Work is written, using the an author accessible literature in, English, Ukrainian, Latvians, the scientific monographs, various periodic accounting magazines, in the internet accessible resources.
Financial statement standard board
Keywords: Ekonomika