1,5-3 gadu vecu bērnu adaptācija ar rotaļu palīdzību - Katajeva, Marta Emīlija (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba “1,5-3 gadu vecu bērnu adaptācija ar rotaļu palīdzību” autore Marta Katajeva. Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt, kā tiek sekmēta adaptācija 1,5-3 gadus veciem bērniem ar rotaļas palīdzību. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām nodaļām – teorētiskās un empīriskās. Pirmajā nodaļā veikta teorētiskās literatūras analīze, kas nepieciešama izpētes priekšmeta definēšanai, detalizētam aprakstam un kritēriju formulēšanai. Bez teorētiskās arī citi uzziņas un tiešsaistes informācijas avoti tika izmantoti darba izstrādē. Pētījuma otrajā daļā veikts empīrisks pētījums – praktiskais pētījums par attīstošo rotaļu izmantošanu adaptācijas procesa sekmēšanai 1,5-3 gadīgiem bērniem. Kvalifikācijas darba apjoms: 38 lpp., 4 attēli, 8 tabulas, 1 pielikumu skaits. Atslēgvārdi: adaptācijas, adaptācijas periods, pirmsskolas izglītības iestāde, 1.5-3 gadus veci bērni.

Qualification thesis entitled "Adaptation of 1.5-3 year old children with the help of toys" by Marta Katajeva. The aim of the qualification work is to investigate how adaptation is promoted in 1.5-3-year-old children with the help of play. The qualification work consists of two chapters - theoretical and empirical. The first chapter, an analysis of the theoretical literature, which is necessary for defining the research subject, detailed description and formulation of criteria, is carried out. In addition to the theoretical, other reference and online information sources were also used in the development of the work. In the second part of the study, an empirical study was conducted - a practical study on the use of developmental toys to promote the adaptation process for 1.5 -3 year old children. Volume of the qualification work: 38 pages, 4 images, 8 tables, 1 number of appendices. Key words: adaptations, adaptation period, preschool educational institution, children.
Adaptation of 1.5-3 year old children with the help of toys
Keywords: Izglītības zinātnes; adaptācija; 1,5-3 gadus veci bērni; pirmsskolas izglītības iestāde; adaptācijas periods