Intelektuāli apdāvinātu 11-15 gadīgo pusaudžu personības iezīmes - Černova, Ļubova; Latvijas Universitāte (My University, 2005)
Saturs: Ievads 3 Apdāvinātība kā īpašs psiholoģiskais fenomens 11 Apdāvinātības koncepcijas un teorijas 17 Apdāvinātības veidi un līmeņi 24 Apdāvinātības pazīmes un īpatnības 33 Apdāvinātības specifika pusaudžu vecumā 38 Apdāvinātu pusaudžu personības iezīmes 41 Apdāvinātu pusaudžu agresivitāte un trauksme 46 Pētījuma metodes 54 Pētījuma izlase 54 Instrumentārijs 55 Pētījuma procedūra 69 Pētījuma rezultāti, to analīze un interpretācija 70 Personības iezīmju atšķirības intelektuāli apdāvinātiem pusaudžiem un pusaudžiem ar intelektu normas robežās 72 Agresijas rādītāju atšķirības dažādu vecuma intelektuāli apdāvinātiem pusaudžiem un pusaudžiem ar intelektuālo normu 89 Trauksmes rādītāju atšķirības dažādu vecuma intelektuāli apdāvinātiem pusaudžiem un pusaudžiem ar intelektuālo normu 102 Nobeigums 113 Izmantotā literatūra 119 Pielikumi
Advisor: Tiltiņa, I
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; Attīstības psiholoģija; Personības attīstība; Personība; Pusaudžu psiholoģija; Apdāvināti pusaudži; Developmental psychology; Adolescent psychology; Gifted teenagers