Teātra interaktīvā sadarbība ar publiku Latvijā 21. gs. - Škenderska, Eva (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Teātra interaktīvā sadarbība ar publiku Latvijā 21. gs.” ir teorētiski apskatīts un zinātniski analizēts teātra un publikas interaktīvās sadarbības principa izmantojums, tā formas, funkcijas un mērķi latviešu teātra izrādēs 21. gadsimtā. Darbā apskatīta publikas loma teātra praksē pasaules teātra vēstures kontekstā, skaidrojot, kādas ir tradicionālās teātra un publikas attiecības un kā tās līdz ar modernisma strāvojuma veidošanos 20. gadsimta laikā ir mainījušās un attīstījušās, pievēršoties futūristu, dadaistu mākslas koncepcijai un režisoru E. Piskatora, B. Brehta, A. Arto, J. Grotovska teorētiskajiem uzskatiem un teātra praksei. Tāpat arī skatīta publikas loma mūsdienās aktuālajā postdramatiskajā teātrī, kad par teātra uzdevumu kļuvis skatītāja un mākslinieka kvalitatīvi kopīgi pavadīts laiks. Atslēgvārdi: postdramatiskais teātris, dramatiskais teātris, publika, interaktīva sadarbība, komunikācija

In the bachelor thesis „Theatre Interactive Cooperation with Public in Latvia in 21st Century” the use of interactive cooperation principle, as well as its forms, functions and aims in Latvian theatre performances in 21st century are viewed theoretically and analyzed scientifically. The role of audience in theatrical practice in the context of history of world theatre is viewed by explaining what the traditional theatre and audience relations are and how they have changed and developed due to the formation of modernism tendencies in the 20th century, focusing on art conception of futurists, dadaists and theoretical views and theatre practice of theatre directors E. Piskators, B. Brehts, A. Arto, J. Grotovskis. Also the role of audience in modern current postdramatic theatre has been viewed when the main task of the theatre has become qualitative time spent together by a viewer and an artist. Key words: postdramatic theatre, dramatic theatre, audience, interactive cooperation, communication
Theatre Interactive Cooperation with Public in Latvia in 21st Century
Keywords: Filoloģija