Luminor zīmola izveide pēc DNB un Nordea banku apvienošanas. - Stežkins, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba temats ir “Luminor zīmola izveide pēc DNB un Nordea banku apvienošanas”. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz zīmolvedības teorētiskiem aspektiem, klientu aptauju un interviju ar uzņēmuma darbinieku novērtēt DNB un Nordea banku zīmolu maiņu uz vienoto Luminor zīmolu. Darbā sākumā analizēta zīmola būtība, zīmola vērtība, zīmola veidošana un tā maiņa. Otrajā daļā analizēts DNB un Nordea banku apvienošanās process, kā arī analizēts jaunizveidotais Luminor zīmols. Pamatojoties uz iegūto informāciju tika veikts empīriskais pētījums, kas tiek analizēts darba trešajā daļā. Noslēgumā darba autors ir formulējis secinājumus un priekšlikumus. Atslēgas vārdi: zīmols, zīmola identitāte, zīmola vērtība, banku apvienošana, zīmola maiņa, Luminor Darba apjoms: 65 lpp., 22 attēli, 1 tabula un 3 pielikumi

The topic of bachelor thesis is development of Luminor brand after the merger of DNB and Nordea bank. The aim of the thesis is to evaluate rebranding process from DNB and Nordea to Luminor brand, based on theoretic materials about branding and rebranding process, client survey results and interview with Luminor employee. The paper consists of four parts. In the beginning is analysed brand essence, brand building, branding from psychological point of view and rebranding process. The second part consists analysis of the DNB and Nordea bank merger process and Luminor brand identity. Based on obtained information, author conducted study, which is analysed in the third part. At the end author has formulated conclusions and suggestions. Keywords: brand, brand identity, brand equity, merger of banks, rebranding, Luminor Workload: 65 pages, 22 pictures, 1 table and 3 appendices
Development of Luminor Brand after the Merger of DNB and Nordea Bank.
Keywords: Vadībzinātne; zīmols; Luminor; zīmola maiņa; zīmola vērtība; zīmola veidošana