Studentu blogu lietošanas paradumi: Latvijas Universitātes studentu motivācijas analīze - Sēbriņa, Alīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādi blogu lietošanas paradumi pastāv Latvijas Universitātes, sociālo zinātņu fakultātes studentu vidū, kā arī, kādi ir galvenie faktori, kas studentiem sniedz motivāciju rakstīt blogus un izmantot tos, kā informācijas ieguves un apmaiņas kanālus. Lai to noskaidrotu, pētījuma gaitā tika aptaujāti studenti un noskaidrots to viedoklis, jo tieši paaudze no 15 līdz 39 gadiem ir tie, kas visvairāk patērē internetu, līdz ar to aktīvi izmanto dažādas interneta sniegtās iespējas, piemēram, blogu rakstīšanu un lasīšanu. Pēc kvantitatīvās metodes – anketēšanas – norises tika apkopoti dati, lai iegūtu atbildes uz pētījuma jautājumiem. Galvenie, pētījuma gaitā iegūtie, rezultāti atklāj, ka Latvijas Universitātes studenti ir diezgan aktīvi blogu rakstītāji un lasītāji, kuri veido dažāda veida blogus un raksta par dažādām tēmām. Rakstīt blogus studentus motivē daudzi faktori, piemēram, iespēja brīvi paust savu viedokli, attīstīt savas argumentēšanas prasmes, dalīties ar savu pieredzi un zināšanām, kā arī citi faktori. Studenti, kuri regulāri lasa arī citus blogus, vēlas no tiem iegūt kvalitatīvu un oriģinālu informāciju. Pēc pētījuma beigās iegūtās informācijas, nākas secināt, ka blogu rakstīšanas un lasīšanas paradumi un to popularitāte Latvijas Universitātes studentu vidū ir augsta.

This research aims to find out what blogging habits exist in among of Latvian University students, as well as, those of the main factors what provide motivation for students to write blogs and use them as a collection of information and communications channels. To clarify this, students were interviewed and than proved their opinion, because the young generation - people up to 39 years are the ones who consume Internet the most, consequently, students actively using the Internet offers a variety of options such as blog writing and reading. After the quantitative methods – surveying - processes the data was collected to obtain answers to research questions. The results obtained reveal that the Latvian University students are active bloggers and readers, which make different types of blogs and writes about various topics. Motivates students to write blogs in a variety of factors, such as the opportunity to express their views freely, develop their own argumentation skills, share their expertise and knowledge, as well as other factors. Students who regularly read other blogs, want to get the quality and originality of the information. At the end of the research, can be concluded that the blog writing and reading habits and the popularity among of Latvian University students are high.
Blogging habits of students: motivation analysis of the students University of Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne