Latvijas Skautu un Gaidu centrālās organizācijas informācijas sistēma - Vanags, Jēkabs (Latvijas Universitāte, 2024)
Latvijas Skautu un Gaidu centrālās organizācijas informācijas sistēma ir kvalifikācijas darba ietvaros izstrādāta informācijas sistēma kopā ar tās projektējumu, kas paredzēta Latvijas Skautu un Gaidu centrālajās organizācijas iekšējai lietošanai. Sistēmas galvenais mērķis ir optimizēt struktūrvienību darbību, samazinot nepieciešamību pēc ikgadējām atskaitēm un atvieglojot biedru un struktūrvienību aktivitāšu uzraudzību un pārvaldību. Tāpat sistēma palīdz informēt organizācijas biedrus par nenomaksātu biedra naudu un uzskaita informāciju par gaidāmajiem pasākumiem un iespējām palīdzēt to organizēšanā, kā arī veic jaunu struktūrvienību izveidi, ko spēj veikt tikai administratori (biedri, kuri darbojas organizācijas nacionālajā līmenī), un veido atskaites. Sistēma ir izstrādāta tā, ka šī projekta ietvaros tiek izstrādāta sistēmas pamatfunkcionalitāte, ņemot vērā iespēju ieviest papildu funkcijas nākotnē.

Latvian Scout and Guide central organisations information system is a qualification project which includes an information system, along with its specification, that has been developed for internal use by the Latvian Scout and Guide Central Organization. The main goal of the system is to optimize the operations of units, reducing the need for annual reports and facilitating the monitoring and management of members and unit activities. Additionally, the system helps inform organization members about unpaid membership fees and keeps track of upcoming events and opportunities to assist in their organization. The system also allows the creation of new units, which can only be done by administrators (members working at the national level of the organization), and it generates reports. The system is developed in such a way that only the core functionality of the system is being developed within the scope of this project, with the possibility of introducing additional features in the future.
Latvian Scout and Guide central organisations information system
Keywords: Datorzinātne; informācijas sistēma; jaunatnes organizācija; biedrzinība; Ruby on Rails; tīmekļa lietotne