Latvijas auditorijas vēlamā situāciju komēdija - Ceple, Laura (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā „Latvijas auditorijas vēlamā situāciju komēdija” pētīts, kāda veida situāciju komēdija patīk Latvijas auditorijai. Darbā teorētiskajā daļā analizēts situāciju komēdijas žanrs un lietojuma un apmierinājuma teorija. Darba empīriskā daļa satur auditorijas pētījuma analīzi. Pētījumā izmantotas anketēšanas un grupu interviju pētījumu metodes. Pētījuma rezultāti liecina, ka situāciju komēdijas apmierina to skatītāju vēlmes pēc izklaides un bēgšanas no ikdienas. Savukārt skatītājiem primāri ir, lai situāciju komēdija ir smieklīga, tomēr tai jāsatur arī realitātes elementi. Darbs satur četras nodaļas: 1.Situāciju komēdiju žanrs; 2.Mediju lietojums; 3.Anketēšanas rezultātu analīze; 4.Grupu interviju rezultātu analīze. Atslēgvārdi: situāciju komēdija; Latvijas auditorija; lietojuma un apmierinājuma teorija; anketēšanas; grupu intervijas.

Diploma paper Auditoria’s preferable situation comedy in Latvia researches what kind of situation comedy audience likes mostly in Latvia. Theoretical part of the paper deals with the analysis of the genre of situation comedies and the theory of uses and gratification. The empirical part of the paper contains the analysis of the research about the auditoria’s preferable situation comedy in Latvia. The methods of research are inquiry and focus groups. The outcome of the audience gratifies their needs to entertain themselves and escape from the reality with viewing situation comedies. It is significant for viewers that situation comedy is funny and realistic at the same time. Key words: situation comedy; auditoria in Latvia, theory of uses and gratification, survey research, focus groups.
The Preferable Situation Comedy for Latvian Auditory
Keywords: Komunikācijas zinātne