Gājējiem izmantojamās infrastruktūras ietekme uz dzīves vides kvalitāti Jēkabpilī - Markeviča, Lelde (Latvijas Universitāte, 2009)
Transporta infrastruktūras nemitīga attīstība notiek ne tikai Latvijas galvaspilsētā, kur satiksmes intensitāte ir vislielākā, bet arī mazākās pilsētās, kur laikam ejot, iedzīvotāju mobilitāte ir strauji pieaugusi. Tādēļ pēc iespējas kvalitatīvāk ir jāuzlabo pilsētvide, lai tā apmierinātu ne tikai autobraucēju vajadzības, bet arī pēc iespējas visus iedzīvotājus un apmeklētājus, kā arī būtu apkārtējai videi nekaitīga un kalpotu kā cilvēka dzīves vides kvalitātes uzlabotājs. Darbā ir apskatīta gājējiem lietojamās infrastruktūras saistība ar dzīves vides kvalitātes jautājumiem. Izmantojot literatūras studijas, sniegts neliels ieskats jautājumos, kas saistās ar dzīves vides kvalitātes jēdzienu, transporta infrastruktūru pilsētas vidē ilgtspējīgā skatījumā, Jēkabpils pilsētu. Darbā analizēti ar Jēkabpils pilsētas plānošanu saistīti dokumenti, skatot ietekmi uz dzīves vides kvalitātes rādītājiem, un izpētīta gājējiem lietojamā infrastruktūra Jēkabpils lielākajās ielās, kā arī novērtēts tās kopējais stāvoklis gan pēc šo ielu apsekojuma, gan pēc iedzīvotāju viedokļa. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tajā ir 39 attēli un 4 tabulas, darbam ir 1 pielikums. Atslēgas vārdi: dzīves vides kvalitāte, gājējiem lietojamā infrastruktūra, Jēkabpils

ANOTATION Transport infrastructure continual progression is not only in capital city of Latvia, where transport intensity is the higest, but also in smaller cities, where in lenght in time mobility of pedestrians is grow up. In that way need to make better city environment let it be confortable not only drivers needs, but also all pedestrians and visitors, as wel as it need to be friendly for environment and serve as person life qality improver. In Bachelor degree work is look walkers infrastructure relationship with environment qality questions. To harnese study of literature furnished an information in questions, who involving with live qality, transport infrastructure in the city environment for a long while in Jēkabpils. This work analyse Jēkbpils city projection related documents, to see how have a hold over live quality results and research pedestrians infrastructure in the streets of Jēkabpils, as well get total results taped both by that street survey and by pedestrians opinion. Bachelor degree work is whritted in latvian, in that is 39 pictures and 4 tables and 1 enclosure Key words: living environment quality, transport infrastructure for pedestrians, Jekabpils city.
Impact of Pedestrian Infrastructure on the Living Environmental in Jekabpils
Keywords: Vides zinātne