“Viena josta, viens ceļš” iniciatīva un tās ietekme uz Ķīnas un Eiropas Savienības attiecībām - Andrejeva, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2018)
Šobrd, kad pasaules lielks daas kopgs galvens vērtbas ir miers, labkljba, ilgtspējgas sadarbbas un kopgs labbas nodrošinšana, k ar abpusēji ciengu attiecbu veidošana, “Viena josta, viens ceš” iniciatva un ts turpmks veicinšanas iespējas kuva par oti aktulu jautjumu. Tpēc bakalaura darbs “‘Viena josta, viens ceš’ iniciatva un ts ietekme uz nas un Eiropas Savienbas attiecbm” ir veltts jaunam, pasaules mēroga sadarbbas novirzienam, spējgam gūt labumu vism dalbvalstm, k ar, perspektv, valstm rpus Jaun Zda cea ekonomisks jostas un 21. gadsimta Jūras Zda cea maršrutiem. Darba galvenais mēris bija izpētt “Viena josta, viens ceš” iniciatvas ietekmi uz nas Tautas Republikas un Eiropas Savienbas attiecbm, tpēc darba gait tika apskattas pušu attiecbas pirms iniciatvas ieviešanas, to sadarbba kopš 2013. gada un pašreizējie sadarbbas rezultti. Bakalaura darbs sastv no trijm dam. Pirmaj da tika apkopoti “Viena josta, viens ceš” radšanas vēsture un iemesli, skot no sen Zda koncepcijas izveidošanas vēstures gait ldz mūsdienm, k ar aprakstti ts galvenie mēri un vērtbas, ģeografiska izplatba un iespējamie riski. Otra daa tika veltta nas Tautas Republikas un Eiropas Savienbas attiecbu izmaiu izpētei vēsturiskaj gait - no diplomtisko attiecbu uzskšanas un nas Tauta Republikas atvēršanas un reformu politikas ieviešanas ldz pušu attiecbu sabrukuma iemesliem un turpmks uzlabošanas procesam. Trešaj da tika izpētts “Viena josta, viens ceš” iniciatvas šobrd pastvošais progress ekonomikas un tirdzniecbas, kultūras un izgltbas, transporta un tūrisma joms, ietekme uz nas un Eiropas Savienbas attiecbm, k ar “Viena josta, viens ceš” iniciatvas ietekme uz Latvijas Republikas attstbu un attiecbm ar nu. Darba izstrdšanas laik autore saskars ar zinatnisks literatūras nepietiekambu par “Viena josta, viens ceš” tēmu – par iniciatvu, ts attstbu un ietekmi uz citm valstm. Tpēc liela daa informcijas un datu tika izmantota no daždu valsts un starptautisku institūciju piedvtiem lēmumiem, atskaitēm, pētjumiem. Darba apjoms ir 44 lapas, neskaitot ttullapu, saturu un literatūras sarakst

At the moment, when peace, prosperity, sustainable cooperation, wealth and mutually beneficial relations are the core values of the majority of world’s population, "The Belt and Road" initiative and its further promotion opportunities have become a global axis. Therefore, the thesis is "‘The Belt and Road’ Initiative and its Impact on China-European Union Relations" focuses on a new global cooperation that is able to benefit all Member States as well as, prospectively, countries beyond the Silk Road Economic Belt and the 21st. Century Maritime Silk Road routes. The main objective of the thesis was to explore and analyze the impact of "The Belt and Road" initiative on relations between the People's Republic of China and the European Union, the relationship between the both sides before the launch of the initiative, as well as their cooperation since 2013 and the curent results. The bachelor thesis consists of three parts. In the first part, the history of the creation of "The Belt and Road" initiative was analyzed and summed up starting form its origins - the ancient Silk concept in the history - to the present time, as well as “The Belt and Road” initiative’s main objectives and values, geographic area and potential risks. The second part was devoted to the study of changes in relations between the People's Republic of China and the European Union in the course of history - from the launch of diplomatic relations and the launch of the Republic of China's Reform Policy to the causes of the relations collapse between both sides and the process of further relation improvement. The third part examines the impact of "The Belt and Road" initiative on the relations between China and the European Union in terms of economy and trade, culture and education, transport and tourism, as well as it’s impact the relashionship improvement between Latvian Republic and People's Republic of China. Author confronted with the lack of scientific literature on "The Belt and Road" topic while writing thesis – not much scientific data was available on the initiative, its development and its impact on other countries. Therefore, much of the information and data was used from joint declarations, reports, studies provided by various national and international governmental institutions. The work consists of 44 pages, not including the title page, content list and bibliography.
“One Belt, One Road” Initiative and its impact on China-European Union Relations
Keywords: Āzijas studijas; Viena josta, viens ceļš; One belt, one road; Ķīna; Eiropas Savienība; attiecības