E-pakalpojumu izstrāde un ieviešana - Francis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2009)
Pakalpojumu elektronizācija mūsdienās darbu padara efektīvāku un ātrāku, kā arī pakalpojumus pieejamākus plašākam sabiedrības lokam. Pēdējos gados šī tēma kļūst arvien aktuālāka, tāpēc darbs ir veltīts elektronisko pakalpojumu izstrādei Latvijā. Darbā tiek aplūkota elektronisko pakalpojumu izstrāde Latvijā, izstrādei nepieciešamā infrastruktūra, tehnoloģijas un rīki. Tiek aplūkoti elektronisko pakalpojumu izstrādes procesa soļi un to sastāvdaļas. Aplūkota elektronisko pakalpojumu arhitektūra un standarti. Atsevišķa nodaļa veltīta BizTalk servera priekšrocībām, izstrādājot elektroniskos pakalpojumus, un paskaidrots, kā notiek integrācijas servisu izstrāde, izmantojot BizTalk orķestrācijas. Darba kontekstā autors izstrādā elektronisko pakalpojumu „Mani dati cukura diabēta pacientu reģistrā”. Atslēgvārdi: e-pakalpojums, XML shēma, IS serviss, BizTalk serveris, BizTalk orķestrācija

The electronization of services nowadays is making work more effective and faster, also the services are more available to a bigger part of the society. The last years this topic gets more and more urgent, for that reason the work is dedicated to the development of electronic services in Latvia. In the work is examined the development of electronic services in Latvia, the necessary infrastructure for the development, technologies and gadgets. There are examined the steps of the process developing the electronic services and its components. Examined are the architecture and standards of electronic services. A separate chapter is dedicated to the advantages of the BizTalk server developing electronic services and it is explained, how goes on the integration service developing using the BizTalk orchestrations. The Author is developing an electronic service „ My data from patients with diabetes mellitus register” in his work. Keywords: e-service, XML schema, IS service, BizTalk server, BizTalk orchestration
Development and implementation of E-services
Keywords: Datorzinātne