Vērtību perspektīva mūsdienu dzejā bērniem Tuvajos Austrumos un Latvijā- salīdzinošs aspekts - Celitane, Betija (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba “Vērtību perspektīva mūsdienu dzejā bērniem Tuvo Austrumu un latviešu literatūrā: salīdzinošs aspekts” mērķis ir izpētīt vērtību aktualizācijas tendences mūsdienu Tuvo Austrumu un latviešu dzejā bērniem, salīdzinot arī ar vērtību sistēmu bērnu literatūras klasikā.nolūkā precizēt, kas no klasiskām vērtībām saglabājas arī mūsdienu bērnu literatūrā. Darbā izmantoti salīdzinošās literatūrzinātnes pamatprincipi, balstoties uz S.T.Zepetneka koncepciju un teorētisko bāzi. Dzejas centrā izvērsta mūsdienu dzeja bērniem. Analīzes pamatā ir arābu rakstnieku bērnu dzejoļu publikācijas arābu literatūras tiešsaistes žurnālā Mawdoo3, ( موضوع Mawḍū) un tiešsaistes dzejas krātuvē PoetsGate, kā arī latviešu autoru jaunizdotie dzejas krājumi bērniem un atsevišķas jaunākās dzejas publikācijas, kas iekļautas dzejas izlasē “Garā Pupa”.

The aim of the master's thesis "Perspective of values in modern poetry for children in Middle Eastern and Latvian literature: a comparative aspect" is to investigate the trends of actualization of values in modern Middle Eastern and Latvian poetry for children, comparing also with the value system in the classics of children's literature. The work uses the basic principles of Comparative Literature, based on S.T.Zepetnek's concept and theoretical base. The basis of the analysis is the publication of children's poems by Arab writers in the online magazine of Arabic literature Mawdoo3 and the Arabic online poetry repository PoetsGate, as well as newly published collections of poetry for children by Latvian authors and some recent poetry publications included in the poetry collection "Garā Pupa".
Perspective of values in contemporary party for children in Middle East and Latvia: comporative aspect
Keywords: Filoloģija; dzeja; mūsdienu; salīdzināmā; bērnu