Southwestern Advantage- studentu prakses un attīstības iespēja ASV - Bušs, Roberts (Latvijas Universitāte, 2015)
Studentiem pēc studiju beigšanas un augstākās izglītības iegūšanas bieži trūkst prasmes, lai veiksmīgi varētu konkurēt darba tirgū – augstskolas bieži nespēj piedāvāt iespēju pilnvērtīgi apgūt šīs prasmes. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz teorētiskām atziņām aptaujas un intervijas rezultātiem, izpētīt Southwestern Advantage prakses programmas iespējas ASV, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus programmas pilnveidošanai. Maģistra darbā tiek analizēta tiešās pārdošanas uzņēmumos strādājošo darbinieku pieredze un tās ietekme uz tālāko karjeru, apkopoti un analizēti pētījumi un citu cilvēku pieredze par prasmēm, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi varētu darboties kādā uzņēmumā vai savā biznesā un tiek veikta Southwestern Advantage programmas dalībnieku aptauja un analizēti anketēšanas rezultāti, uz kā pamata tiek izdarīti secinājumi. Maģistra darbā pēc pētījumiem un uzņēmumu vadītāju publikācijām tika noskaidrots, kādas prasmes šobrīd visvairāk meklē darba devēji un kādā veidā tās var attīstīt. Darbs sastāv no 88 lappusēm, 8 tabulām, 11 attēliem un 2 pielikumiem. Šo darbu vislabāk var izmantot studenti, kuri vēl joprojām studē, cilvēki, kas tiecās uz panākumiem un visi tie, kuri meklē iespējas pilnveidot sevi.

Students after graduating often do not have skills, that are required to be successful in work market – universities sometimes do not give chance to gain these skills. Based on theoretical knowledge and the results of the survey goal of thesis is to explore Southwestern Advantage practice possibilities in USA, identify the weaknesses and make suggestions to improve the program. There is analysis about people who are working and have worked in direct selling companies and that impact to the future career, summerized and analysed researsches and other people experience about skills, which are required to be successful as employee or sel employed and there is there is inquirie about participants of Southwestern Advantage so the conclusions can be made. There were made conclusion which skill are the most required and how to get them. Thesis contains of 88 pages, 8 tables, 11 pictures and 2 additions. Thesis is most useful for students, who are still studying, people, who wants to be susccessful and everyone who wants to become better.
Southwestern Advantage - practice and growth opportunity for students in United States
Keywords: Vadībzinātne; tiešā tirdzniecība; tiešā tirdzniecība no durvīm-līdz-durvīm; studentu programma ASV