Alfa,beta-nepiesātināto arilsulfonamīdu sintēze - Pudnika, Linda (Latvijas Universitāte, 2020)
α,β-Nepiesātināto arilsulfonamīdu sintēze. Pudnika L., zinātniskais vadītājs Dr. chem., vadošā pētniece Grandāne A. Maģistra darbs, 51 lapa, 22 attēli, 8 tabulas, 43 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darba literatūras apskatā apkopota informācija par α,β-nepiesātināto sulfonamīdu atvasinājumu sintēzes metodēm. Darbā tika sintezēti α,β-nepiesātināto sulfonamīdu diarilatvasinājumi. Sintezēto vielu struktūra tika pierādīta ar KMR spektroskopiju.

Synthesis of α,β-unsaturated arylsulfonamides. Pudnika L., scientific supervisor Dr. chem., principal scientist Grandāne A. Master Thesis, 51 pages, 22 figures, 8 tables, 43 literature references. In Latvian. Literature review summarizes information on methods for the synthesis of α,β-unsaturated sulfonamide derivatives. α,β-Unsaturated diarylsulfonamides were synthesized. Structures of the synthesized compounds were confirmed by NMR spectra.
Synthesis of alpha,beta–unsaturated arylsulfonamides
Keywords: Ķīmija; α,β-NEPIESĀTINĀTIE ARILSULFONAMĪDI; SULFONAMĪDU DIARILATVASINĀJUMI; HORNERA REAKCIJA; SUZUKI REAKCIJA