Veselības tūrisma piedāvājuma paplašināšanas iespējas Latvijā izmantojot dabas resursus - Gorjunova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības fakultātes Tūrisma un viesnīcu vadības studente Jekaterina Gorjunova izstrādājusi bakalaura darbu „Veselības tūrisma paplašināšanas iespējas Latvijā izmantojot dabas resursus”, jo autore uzskata, ka veselības tūrisms Latvijā – ir ļoti aktuāla tēma, tā ir sfēra, kas gan pašu latviešu, gan arī ārzemnieku vidū iegūst plašu popularitāti. Bakalaura darba četrās nodaļās autore vadās pēc izvirzītā mērķa - „novērtēt Latvijas veselības tūrisma piedāvājuma paplašināšanās iespējas pamatojoties uz dabas resursiem; kā arī izveidot jaunu veselības tūrisma produktu”. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta veselības tūrisma terminoloģija, veselības tūrisma iedalījumi un definīcijas, kā arī informācija par izmantojamiem resursiem veselības tūrismā. Otrajā nodaļā tiek apskatīta informācija par veselības tūrisma piedāvājumu un informācija par pieejamiem veselības tūrisma resursiem Latvijas teritorijā. Trešajā nodaļā tiek apskatīta informācija par veselības tūrisma pieprasījumu, balstoties uz dažādu cilvēku (respondentu) vērtējuma. Ceturtajā daļā, balstoties uz aptaujas rezultātiem, tika izveidots jauns veselības tūrisma produkts. Balstoties uz veiktajiem pētījumiem, autore izdara secinājumu, ka hirudoterapija būs labs jauns SPA-produkts Latvijas veselības tūrisma paplašināšanas ietvaros. Bakalaura darbā ir 24 attēli, 3 tabulas un pielikumi.

Jekaterina Gorjunova, a student of Tourism and Management studies of the University of Latvia, Faculty of Economics and Management has developed her bachelor work "Expansion opportunity in Latvian Health Tourism by using natural resources". The author believes that health tourism in Latvia is a very hot topic, because it is a tourism sphere, which obtains widespread popularity among Latvians and foreigners. In four chapters of bachelor work the author is guided by the objective "to identify the opportunities for the expansion of Latvian health tourism using natural resources, as well as the creation of a new health tourism product". The first chapter examines the terminology of health tourism, health tourisms breakdowns and definitions as well as information about resources deployed in the health tourism. The second chapter examines the information about the supply of health tourism in Latvia and the information about health tourism resources available in Latvian territory. The third chapter deals with the information about demand of health tourism based on the assessment of different people (respondents). Fourth part, which is based on the survey results, is a creation of a new health tourism product. Based on the survey data, the author concludes that hirudotherapy will be a good new SPA-product of Latvian health tourism within the extension. In this bachelor work are inserted 24 pictures, 3 tables and appendices.
Expansion opportunity in Latvian Health Tourism by using national resources
Keywords: Vadībzinātne