Sieviešu nodarbinātības iespējas Jaunpiebalgas pagastā - Jasulaņeca, Lība (Latvijas Universitāte, 2008)
Nodarbinātības jautājumi skar gan labklājības, gan izglītības, gan finanšu līmeni valstī. Viena no būtiskākajām problēmām ir jebkura segmenta nevienlīdzīgā attīstība darba tirgū, īpaši sieviešu nodarbinātības jautājumos lauku reģionos gan Latvijā, gan Eiropā Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādi faktori nosaka sieviešu iespējas iesaistīties darba tirgū Jaunpiebalgas pagastā: kas kavē un kas veicina sieviešu veiksmīgu iesaistīšanos darba tirgū Jaunpiebalgas pagastā. Lauku reģionos sievietes iespējas iesaistīties darba tirgū ietekmē daudzi faktori – izglītība, sociālie tīkli, pašmotivācija. Veicot analīzi par sieviešu nodarbinātības iespējām Jaunpiebalgas pagastā, atklājās, ka ģimenes apstākļi un mājsaimniecības uzturēšana ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ietekmē lauku sieviešu pozīciju darba tirgū. Atslēgvārdi: lauku attīstība, darba tirgus laukos, sievietes laukos

Level of employment has great impact on welfare, educational and financial situation in the country. One of the most important problems is uneven development of all segments of the labour market particularly women employment rural areas in Latvia as well as in Europe in general. The main focus of the thesis was to investigate processes influencing integration of rural women in the labour market. For this purpose situation in Jaunpiebalga municipality was studied. Several factors affect possibilities of rural women to enter the labour market - education, social networks, and self motivation. Study of the situation in Jaunpiebalga municipality show that family and engagement in household are also amogt the factors influencing employment possibilities of rural women. Keywords: rural development, labour market in rural areas, rural women
Employment Possibilities of Women in Jaunpiebalga Municipality
Keywords: Socioloģija