Mērogojamas un augstas pieejamības MySQL datu bāzes nodrošināšana PHP E-komercija sistēmai - Juraga, Arnis (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā ir izpētītas E-komercijas un MySQL RDBPS risinājumu prasības un pielāgojumi, lai nodrošinātu augstu pieejamību un mērogojamību. Izanalizētas svarīgākās izmaiņas, kas nepieciešamas E-komercijas sistēmas uzlabošanai, lai nodrošinātu sistēmas augstu pieejamību – atteikumu risku samazināšanai, novērošanai un novēršanai. Darba pētījums veikts ar MySQL risinājumiem MySQL 5.7, Galera Cluster un rīkiem analizējot vedēj-vedēj (master-master) serveru klastera slēgumu. Taču pētījuma rezultātus un principus iespējams izmantot un pielāgot arī citām E-komercijas sistēmām un SQL sistēmām. Bakalaura darba rezultātā ir izpētīti galvenie trūkumi un ieguvumi šādi risinājumu izmantošanai E-komercijas sistēmās.

The bachelor's work explores the requirements and customizations of E-Commerce and MySQL RDBPS solutions to ensure high availability and scalability. The key changes needed to improve the E-commerce system have been analysed to ensure high availability of the system, such as monitoring and prevention of risks. The work study has been conducted with MySQL solutions MySQL 5.7, Galer Cluster, and tools for analyzing master-master server cluster connections. However, the results and principles of the study can also be used and adapted to other e-commerce systems and SQL systems. As a result of bachelor's work, the main shortcomings and benefits of using such solutions in E-Commerce systems have been explored.
Implementation of MySQL database system with high-availability and scalability for PHP e-commerce system
Keywords: Datorzinātne; Galera klasteris; Percona; Mysql; MariaDB; elektroniskā komercija