Regresa testēšanas automatizācijas rīka izvēle darbvirsmas lietotnēm - Freibergs, Toms (Latvijas Universitāte, 2015)
Programmatūras testēšanai mūsdienās ir arvien lielāka nozīme, tiek izmantotas dažādas testēšanas metodes un rīki. Uzņēmumi, kas nodarbojas ar programmatūras izstrādi, arvien vairāk sāk skatīties uz iespējām automatizēt vismaz daļu no uzņēmuma ierastā darba, ja šis ierastais darbs sastāv no atkārtoti veicamām darbībām. Darba mērķis ir atrast uzņēmuma SIA ZZ Dats darbvirsmas lietojumprogrammu testēšanas vajadzībām atbilstošāko regresa testu automatizācijas rīku. Darba apjoms - 64 lpp., 49 attēli, 3 tabulas, 21 bibliogrāfiskā norāde, 1 pielikums. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā aprakstīta regresa testēšana un kāpēc tā būtu jāveic, kā arī aplūkoti dažādi rīki, kas paredzēti regresa testu automatizēšanai darbvirsmas lietotnēm. Praktiskajā daļā detalizētāk aplūkoti automatizētas testēšanas rīki, izveidoti konkrēti testpiemēri ar tiem. Testēšana veikta uz SIA ZZ Dats VPS lietojumprogrammas NINO. Maģistra darba rezultātā veikta rīku salīdzināšana pēc vairākiem kritērijiem - funkcionalitāte, lietojamība, izmaksas un rīka atbalstītās vides. Izdarīti secinājumi par to, kurš rīks ir piemērotākais uzņēmuma vajadzībām.

Title: Regression test automation tool choice for desktop applications. Nowadays, software testing is becoming more popular and many different methods and testing tools are being used. Companies that develop software are looking into possibilities of automating at least a part of their business, especially if the business consists of tasks that have to be done repetitively. The goal of the work is to find a suitable regression testing automation tool for desktop applications for the needs of SIA ZZ Dats. The work consists of 64 pages, 49 images, 3 tables and 21 bibliographic references, 1 attachment. The work consists of a theoretical part and a practical part. In the theoretical part of the work, the author describes regression testing in general and why it should be done. There is also an overview of different software testing tools that are specialized for desktop application regression testing. In the practical part of the paper the author reviews the tools and also executes specific test cases with them. Testing is done on SIA ZZ Dats VPS software NINO. As a result of the Master’s thesis, the author makes conclusions about which tool is the most suitable for SIA ZZ Dats based on criteria such as functionality, usability, costs and environments which the tools support.
Regression test automation tool choice for desktop applications
Keywords: Datorzinātne; Regresa testēšana; Automatizēta programmatūras testēšana; Testēšanas automatizācijas rīki