Personālvadības kvalitāte un tās pilnveidošanas iespējas A/S "N banka" - Dzelzīte, Daiga (Latvijas Universitāte, 2007)
Laikam ejot, līdzās tādām nopietnām vērtībām kā , piemēram, naudas plūsma, peļņa, konkurētspējīgas tehnoloģijas, arvien lielāku nozīmi iegūst arī cilvēku resursu pareiza un efektīva izmantošana. Jebkura veida uzņēmējdarbības sekmīgai attīstīšanai nepieciešami cilvēku resursi. Maģistra darba tēma ir “Personālvadības kvalitāte un tās pilnveidošanas iespējas A/s “ N banka ”. Maģistra darba mērķis ir apkopot personāla vadības teoriju , aplūkot un izvērtēt tās īstenošanu A/s „N banka” , kā arī izstrādāt priekšlikumus un ideju risinājumus, lai nākotnē realizētu to ieviešanu organizācijā personālvadības kvalitātes pilnveidošanā. Maģistra darbs tika izstrādāts divās daļās: teorētiskā daļa , kurā tiek apkopotas tādas personālvadības funkcijas kā personāla plānošana, personāla meklēšana, personāla atlase, adaptācijas programma, personāla vadīšana, personāla novērtēšana , savukārt otra ir praktiskā daļa, kurā, izmantojot informācijas vākšanas metodi A/s “N banka”, tika aptaujāti darbinieki motivācijas , adaptācijas u.c. jautājumos. Maģistra darba izstrādes rezultātā ir iegūti secinājumi par darbā izklāstīto tēmu, kā arī piedāvāti autores priekšlikumi un izstrādātas risinājuma idejas organizācijas personālvadības procesa un kvalitātes pilnveidošanā. Darbs sastāv no 107 lapām, tiek izmantotas 15 tabulas, 24 attēli un 10 pielikumi.

As time passes by besides such significant values as cash flow, profit, competitive technologies the correct and efficient use of human resources is gradually becoming more important. Human resources are necessary for successful development of any kind of entrepreneurial activities. The theme of the master’s paper is: the quality of human resources management and the possibilities of its improvement in joint-stock company “N banka”. The aim of the master’s paper is to summarize the theoretical background in the field of human resources management, to inspect and evaluate its implementation in joint-stock company “N banka”, as well as to work out suggestions and solutions to improve implementation in order to perfect the quality of human resources management. The master’s paper consists of two parts: the theoretical part where such functions of human resources management as staff planning, staff recruitment, staff selection, adaptation program, human resources management, human resources assessment are aggregated and the practical part where the employees of joint-stock company “N banka” were surveyed in the matters of motivation, adaptation, etc. by using the information survey method. As a result the conclusions on the theme have been drawn up, as well as the author’s suggestions have been proposed and solutions on the improvement of human resources management process and quality in the organization worked out. The master’s paper consists of 107 pages. There are 15 tables, 24 pictures and 10 appendices.
The quality of human resources management and the possibilities of its improvement in joint-stock company "N banka"
Keywords: Vadībzinātne