Aprūpes procesa attīstība Latvijas Jūras medicīnas centrā - Pētersone, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Veselības aprūpes procesa attīstību Latvijā nosaka veselības aprūpes sistēma, tās reorganizācija, ekonomiskā situācija valstī un citi aspekti. Maģistra darba „Aprūpes procesa attīstība Latvijas Jūras medicīnas centrā” mērķis bija izvērtēt aprūpes procesu Latvijas Jūras medicīnas centrā no uzņēmuma pirmsākumiem līdz mūsdienām. Tika izvirzīts jautājums- kā vēsturiski mainījies aprūpes process Latvijas Jūras medicīnas centrā? Pētniecības metode- kvalitatīvā. Pētniecības instruments- strukturēta intervija un vēsturiskā materiāla apkopojums. Svarīgākie iegūtie rezultāti saistās ar veselības aprūpes sistēmas izmaiņām, tika noteikts, ka Latvijas Jūras medicīnas centrā pārsvarā tiek piemērots funkcionālais aprūpes modelis un aprūpes procesa attīstība norit saskaņā ar māsu izglītības paaugstināšanos. Pētījuma rezultātā izvirzītais jautājums tika atbildēts. Atslēgas vārdi: veselības aprūpes procesa vēsture, veselības aprūpes modeļi, veselības aprūpes posmi.

Development of healthcare process in Latvia is driven by healthcare system changes, economical situation in country, and other aspects. The goal of Master’s work “Development of the care process in Latvian Maritime Medical Center (LMMC)” is to evaluate the care process from the foundation of the centre until today. Main question – how has the process changed through history of the center? Research method - qualitative. Research instrument - structured interviews and collecting of historical materials. Results show that LMMC has mostly used functional care model, and development of the care model has changed in accordance to improvements of nurse education. In result, the main question was answered. Key words: history of healthcare process, healthcare models, healthcare intervals.
Care process development Latvian Maritime Medical Center
Keywords: Medicīna