3 gadu vecu bērnu kustību prasmju pilnveides iespējas pirmsskolas izglītības iestādē sporta nodarbībās - Pūķe, Lauma (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma: 3 gadus vecu bērnu kustību prasmju pilnveides iespējas pirmsskolas izglītības iestādē sporta nodarbībās. Darba teorētiskajā daļā analizēta literatūra par kustību prasmju sekmēšanu sporta nodarbībās pirmsskolas izglītības iestādē apskatot un izvērtējot piemērotākās mācību metodes sporta nodarbībā. Izvērtējot trīs gadus vecu bērnu vecumposma īpatnības un pamatkustību apguves līmeni sporta skolotājs var izveidot kvalitatīvu sporta nodarbību. Praktiskajā pētījumā sadarbojoties ar sporta skolotāju izstrādāti kustību prasmju novērtēšanas uzdevumi, kuri noskaidro trīs gadus vecu bērnu pamatkustību apguves līmeni, ja mācības notiek pēc pirmsskolas izglītības iestādes izstrādātas sporta programmas. Darbs sastāv no 47 lappusēm, iekļautas 4 tabulas, 3 attēli un 3 pielikumi.

The topic of graduation paper: 3 years old children movement skills improvement at preschool educational establishment in sports lessons. In the theoretical part of the paper was analysed literature about promotion of movement skills in sports lessons at preschool educational establishment, viewing and considering the most suitable teaching methods in the sports lessons. Evaluating 3 years old children age group specificities and basic movements learning the teacher can create qualitative sports lesson. In the practical research in cooperation with the teacher designed movement skills evaluation tasks, which establishes 3 years old children basic movement skills learning level if the lessons occurs following to the program made by the preschool educational establishment.
3 years old children movement skills improvement at preschool education establishment in sport lesson
Keywords: Pedagoģija; Kustību prasmes; Pamatkustība; Sporta nodarbība; Pirmsskola