Koksnes izmantošana koģenerācijas stacijās Latvijā - Dimants, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2010)
Lai samazinātu siltumnīcas efekta gāzu koncentrāciju atmosfērā tiek meklēti jauni risinājumi, kas būtiski neietekmētu cilvēcei nepieciešamās enerģijas ražošanu. Šajā bakalaura darbā uzmanību pievērsu enerģijas ražošanai koģenerācijā, kā kurināmo izmantojot Latvijā pieejamo energoresursu – koksni. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tiks veikta Jēkabpils apkārtnē esošo kokapstrādes uzņēmumu vadītāju aptauja par to ieinteresētību un iespējām ieviest koģenerācijas tehnoloģijas. Tiks veikti arī ekonomiski aprēķini par šādu sistēmu uzstādīšanas izdevīgumu katra uzņēmuma gadījumā. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā ar anotācijām latviešu un angļu valodās. Atslēgas vārdi: alternatīvā enerģija, koģenerācijas stacijas, koksnes biomasa.

In order to decrease emissions of greenhouse effect gases there are search for new solutions, that would not significantly affect the production of energy necessary for mankind. In this bachelors work it is focused on production of heat and electrical energy in cogeneration and using as fuel available in the Latvia energy source - wood. Bachelor’s research work will be carried out in Jēkabpils locality with the wood-processing plant survey on their interest and opportunities to introduce co-generation technologies. There will be also some cost estimates for such a system installation company's benefit, each case. Bachelors work is written in Latvian with annotations in English and Latvian languages. Keywords: alternative energy, cogeneration, wood biomass, wood pulp.
Wood-pulp Usage in Cogeneration Plants in Latvia
Keywords: Vides zinātne