Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas novērtējums Talsu rajonā - Vaivods, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darba pamatā ir sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas analīze, kas ietver vispārējās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas situācijas novērtējumu, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu- SIA ,,Kurzemes ainava Talsi,, un SIA ,,Krauklis,, darbības novērtējumu, iedzīvotāju aptaujas un pastāvošo vides problēmu identificēšanu Talsu rajonā. Pētījumā ietver arī vides pārvaldības sistēmas ieviešanas nepieciešamību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumos Talsu rajonā. Pētījuma apskatīta sadzīves un bīstamo atkritumu terminoloģija un klasificēšanas principi literatūrā un tiesības aktos, raksturota sadzīves un bīstamo atkritumu sistematizācijas nepieciešamība, kā arī analizēti Eiropas Savienības un Latvijas tiesību aktu nospraustie mērķi un prasības.

This work is based on household waste management system analysis which include general assessment of the household waste management system, the assessment of operations of waste management companies SIA ,,Kurzemes ainava Talsi,, and SIA ,,Krauklis,,, residents questionnaire results and the acknowledgement of existing environmental problems in Talsi district. This research contains the necessity of implementation of environmental management systems in waste management companies in Talsi district. This work also includes waste management definitions and principles of waste classification in literature and legislation, characterization of the necessity of systematization of household and dangerous waste and analysis of targets and requirements of legislation in Latvia and the European Union.
Assessment of the Domestic Waste Management System in Talsi District
Keywords: Vides zinātne