Hokeja kluba Dinamo Rīga fanu piederības identifikācija - Bružuks, Vairis (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Hokeja kluba Dinamo Rīga fanu piederības identifikācija” tiek pētītas Dinamo Rīga fanu identifikācijas pazīmes, izpausmes un faktori. Darba teorētisko daļu veido nodaļas par sociālo identitāti, kā arī nodaļas par sporta fanu grupu piederību un to identifikāciju. Empīriskajā daļā ar daļēji strukturētās intervijas palīdzību tiek noskaidrotas galvenās Dinamo Rīga fanu mērķauditorijas, kā arī komunikācijas kanāli, caur kuriem hokeja klubs cenšas tās sasniegt. Ar anketēšanas palīdzību tiek pētīti identifikācijas ietekmējošie faktori un izpausmes, un ar fokusa grupas intervijas palīdzību, iegūtā anketu datu informācija tiek papildināta ar fokusa grupas dalībnieku paustajiem viedokļiem. Darbā tika noskaidroti faktori, kas ietekmē fanus identificēt sevi ar Dinamo Rīga, kas attur, kā arī galvenās indetifikācijas izpauspmes. Darba struktūru veido teorētiskā, empīriskā, metodoloģiskā daļa un secinājumi nobeigumā.

The bachelor’s thesis “Identification of fans for ice hockey club Dinamo Riga” focuses signs, manifestations and factors of fans identification for Dinamo Riga. Theoretical part consists of sections about social identity, also sections about group of sports fan identification and behavior theory. Empirical part includes semi- structured interview which helps to find out target audience of fans for Dinamo Riga and comunication channels trew which ice hockey club reach audiance. Survey helps to find out main factors of identification and reactions, and focus group interviews discussion helps to supplement information of surveys data. The study concludes facors that influence idetification of fans for Dinamo Riga, which factors dicourages and how fans show it. The structure of work consists of theoretical part, methodology, empirical part and conclusion in the end.
Identification of fans for ice hockey club Dinamo Riga
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālā identitāte; grupas; fani; Dinamo Rīga