Rietumu politiskās konsultēšanas tehnikas un postpadomju polittehnoloģijas politiskajās kampaņās Latvijā - Bērziņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2012)
Atslēgvārdi: politiskās kampaņas, politiskā konsultēšana, polittehnoloģijas, partijas, mārketings, mediji Politisko kampaņu rīkošana ir starptautisks fenomens, jo starp dažādu valstu politisko kampaņu rīkošanas praktiķiem un teorētiķiem, kā arī politiķiem un politiskajām organizācijām notiek brīva informācijas, zināšanu un cilvēkresursu aprite, kas veicina vienā valstī atklātu politisko kampaņu rīkošanas paņēmienu pielietošanu citās valstīs. Latvijas situācijā šo skatu punktu īpaši aktuālu padara nošķīrums starp Rietumu demokrātijās pielietotajiem politisko kampaņu rīkošanas paņēmieniem un postpadomju telpai raksturīgajām Krievijas polittehnoloģijām. Promocijas darbs sniedz atbildes uz jautājumiem, kā Latvijā tiek pielietotas Rietumu un Krievijas politisko kampaņu rīkošanas metodes un kādas ir Latvijas kā politisko kampaņu rīkošanas vides unikālās īpatnības.

Keywords: political campaignsm political consulting, political technology, parties, marketing, media Political campaigning is an international phenomenon, because there is a free flow of information, knowledge and human resource among practitioners of political campaigning in various countries. As a result political campaigning techniques that have proven to be effective in one country may be used in other countries. In Latvian case this view point is very important due to the differentiation of Western political campaigning techniques and Russian political technology that is a characteristic approach to political campaigning in Post-Soviet region. Doctoral thesis gives answers to the questions how in Latvia are used Western and Russian political campaigning techniques and what are the unique characteristics of Latvia as a political campaigning environment.
Western Political Consulting Techniques and Post-Soviet Political Technology in Political Campaigns in Latvia
Keywords: Politikas zinātne; Polittehnoloģija; Politiskās kampaņas