Mežsaimniecības loma Latvijas tautsaimniecībā un tās ilgtspējīgas attīstības iespējas. - Leikarts, Jānis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba nosaukums „Mežsaimniecības loma Latvijas tautsaimniecībā un tās ilgtspējīgas attīstības iespējas”. Darba autors: Jānis Leikarts. Mežsaimniecība kā nozare turpina savu attīstību un mainās līdzi izmaiņām ārējā vidē. Lai saprastu kādas ir šīs nozares ilgtspējīgas attīstības iespējas, bakalaura darbā tika analizēta līdzšinējā nozares attīstība (dinamika, struktūra), būtiskākie šo nozari ietekmējošie faktori, nozares stiprās un vājās puses, draudi un iespējas. Bakalaura darba mērķis ir noteikt būtiskākos ilgtspējīgas mežsaimniecības attīstības faktorus Latvijā. Darba pirmajā daļā autors analizē informāciju par mežsaimniecības nozares raksturojošos jēdzieniem, uzņēmējdarbību un ilgtspējīgas meža resursu apsaimniekošanas principiem. Otrajā daļā autors sniedz mežsaimniecības nozares vispārīgu raksturojumu, analizē nozares rādītājus un ietekmējošos faktorus. Trešajā daļā autors veica interviju analīzi un apkopojošu SVID analīzi. AS „Latvijas Valsti meži” un Valsts meža dienesta pārraudzībā esošajām mežsaimniecībām meža resursi ir jāturpina izmantot racionāli, jāsaimnieko ilgtspējīgi un efektīvi. Ir jāveic ieguldījumi meža infrastruktūrā un dabas stihiju ierobežošanai. Bakalaura darba apjoms 75 lappuses. Darba ievietoti 15 attēli, 5 tabulas, izteikti 15 secinājumi un 8 priekšlikumi, norādīti 51 izmantotās literatūras un avotu vienības, pievienots 1 pielikums. Atslēgvārdi: mežsaimniecība, meža nozare, tautsaimniecības izaugsme, ilgtspējīga meža apsaimniekošana, mežistrāde.

The subject of the bachelor's work is “The role of forestry in the Latvian economy and opportunities of sustainable development”. The author of the work:Jānis Leikarts. Forestry, as a sector, is continuing its development and goes with the changes in the external environment. In order to understand the opportunities for sustainable development of this sector, the current development of the sector (dynamics, structure), the most important factors affecting this sector, the strengths and weaknesses of the sector, threats and opportunities were identified. The aim of the bachelor's work is to identify the most relevant factors for sustainable forestry industry development in Latvia. In the first part of the work, author analyses information on notions characterizing entrepreneurship and the principles of sustainable forest resource management. In the second part, author provides general description of the forestry sector, analyses industry indicators and influencing factors. In the third part, the author carried out an analysis of interviews and a analysis of SVID. Forest resources under the oversight of JSC Latvijas meži and forestry under the auspices of the State Forest Service should continue to be used rationally, managed in a sustainable and efficient manner. Investments must be made in forest infrastructure and to limit natural disasters. A bachelor's work volume is 75 pages. Work has 15 pictures, 5 tables, 15 conclusions and 8 proposals, has 51 units of literature and sources, 1 attachment. Keywords: forestry, wood industry, economic growth, sustainable forest management, logging
Role of the forestry in Latvian national economy and possibilities of sustainable growth.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Mežsaimniecība; Meža nozare; Tautsaimniecības izaugsme; ilgtspējīga meža apsaimniekošana; mežistrāde