Ogres pilsētas velosatiksme un tās attīstības perspektīvas - Romanovskis, Andris (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbs tiek veidots, lai labāk izprastu Ogres pilsētas iedzīvotāju pārvietošanās paradumus un velosatiksmes kopējo situāciju Ogres pilsētā. Ogres pilsētai ir perspektīva velosatiksmes attīstība, jo tā ir Rīgas aglomerācijas sastāvā un ir jau izveidojusi plašu veloceliņu tīklu. Darba izstrādes laikā tika noskaidrots, ka Ogres pilsētā ir daudz bīstamu veloinfrastruktūras objektu, kā arī cilvēki paļaujas uz autotransportu, kā galveno pārvietošanās veidu ikdienā, tādējādi radot lielas CO2 emisijas no transporta sektora. Maģistra darbs sastāv no 83 lapām (90 lapas, ieskaitot pielikumus), 2 tabulām, 85 attēliem un 7 pielikumiem.

The Masters thesis is designed to better understand the movement habits of the inhabitants of the city of Ogre and situation of bicycle traffic in the city of Ogre. The city of Ogre has a promising development of bicycle traffic, as it is part of the Riga agglomeration and has already created a wide network of bicycle pats. During the development of the work, it was discovered that there are many dangerous bicycle infrastructure facilities in the city of Ogre, as well as people rely on road transport as the main mode of transportation on daily basis, thus creating large CO2 emisions from the transport sector. The Master’s thesis project consists of 83 pages (total 90 pages if attachments are being counted) 2 tables, 85 illustrations and 7 appendices.
Bicycle traffic in the city of Ogre and its development prospects
Keywords: Vides zinātne; ilgtspējīga pilsēta; velosatiksme; pilsetplanošana; videi draudzīgs transports; CO2 emisijas