Nošu rakstīšanas programmas mūzikas priekšmeta padziļinātai apguvei vidusskolā - Sarma, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā „Nošu rakstīšanas programmas mūzikas priekšmeta padzi?inātai apguvei vidusskolai” apskatītas dažādas nošu rakstīšanas programmas, to iespējas un pielietošanas aktualizācija, detalizētāk pievēršoties daudzfunkcionālākajām un kvalitatīvākajām no tām – Finale un Sibelius. Darbā pamatota nepieciešamība nošu rakstīšanas programmu izmantošanai kvalitatīvākam un mūsdienīgākam muzikālās izglītības procesam vidusskolā. Ir piedāvātas dažādu metodes, muzikālās darbības un mācīšanās stratē?ijas vidusskolas mūzikas priekšmeta tēmu apguvē, papildus izmantojot nošu rakstīšanas programmas.

In this work, a number of musical notation software programs have been described as part of advanced study of music within secondary school programme. Finale and Sibelius have been especially focused as mostly multifunctional and well developed programs. The role of use of musical notation software is shown as means of modern and quality musical educational process in a secondary school. Different methods, musical activities and teaching strategies have been proposed for mastering music in secondary school reinforced by using musical notation software.
Musical notation software for advanced aquisition of musics in secondary school
Keywords: Pedagoģija