Windows operētājsistēmas palaišana no tīkla izmantojot TFTP, iSCSI un PXE - Habibuļins, Romans (Latvijas Universitāte, 2014)
Kvalifikācijas darba “Windows operētājsistēmas palaišana no tīkla izmantojot TFTP, iSCSI un PXE” mērķis ir izveidot serveri kas spēs nodrošināt iespēju startēt operētājsistēmu caur tīklu datorā kurā būs izņemts cietais disks. Risinājums tiks ievests izmantojot gan bezmaksas programmatūru gan licencētu Microsoft Windows operētājsistēmu kā arī datu serveri Synology DiskStation ar piekonfigurētiem servisiem ka piemērām Webservers, SSH, FTP, TFTP, ISCSI, DHCP, SMB, RAID. Darba laika uzņēmuma tīkla infrastruktūra tika uzlabotā un piemērota servera vajadzībām.

Qualification paper theme is “Windows OS boot from LAN using TFTP, iSCSI and PXE”. The goal of the paper is to create a server that will provide a possibility of booting operating system over the network on diskless desktop computer System is created and integrated using both free and licenced software, data server produced by Synology that will have several functions, such as WebServer, SSH, FTP, TFTP, DHCP, SMB, RAID. In integration process klients network infrastructure will bi modified for server needs.
Windows OS boot from LAN using TFTP, iSCSI and PXE
Keywords: Datorzinātne