Lāzeru inducētās fluorescences Furjē transformācijas spektru analīze RbCs molekulā: A – b kompleksa izpēte - Alps, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs tika veikts ar mērķi iegūt spektroskopisko informāciju par RbCs molekulas zemākajiem ierosinātajiem A un b elektroniskajiem stāvokļiem, izmantojot augstas izšķirtspējas Furjē spektrometru inducētās fluorescences spektru uzņemšanai. Dēļ spēcīgās spinorbitālās mijiedarbības, stāvokļi A un b ir pilnīgi sajaukti un var tikt apskatīti tikai kopā kā A-b komplekss. Darba rezultātā ir iegūtas vairāk nekā 5600 A-b kompleksa svārstību-rotācijas līmeņu enerģijas, kas aptver enerģiju diapazonu 9000-13100 cm-1 un rotācijas kvantu skaitļu diapazonu J[6;324]. Darbā ir veikta augstas precizitātes eksperimentālā izpēte RbCs molekulas A-b kompleksam.

The purpose of this thesis is to investigate the spectroscopic properties of the lowest excited states (A and b) of RbCs molecules. In order to accomplish it high-resolution Fourier - transform spectroscopy of the laser induced fluorescence spectra were used. Because of strong spin-orbital interaction A and b states are bound, and are considered as A - b complex. As a result of the investigation more than 5600 vibrational-rotational levels energies of the A-b complex were obtained in the energy range 9000 - 13100 cm-1 and the rotational quantum number range J [6;324]. High - precision experimental investigation of RbCs molecules A - b was made.
A – b complex study by laser induced fluorescence Fourier transform spectra analysis of the RbCs molecule
Keywords: Fizika