Sporta ziņu portāls - Darģis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2012)
Sporta ziņu portāls ir informatīva rakstura tīmekļa vietne, kurā lietotāji var iegūt informāciju par jaunākajiem sporta notikumiem pasaulē un izteikt savu viedokli par to. Lai portāls būtu pārskatāms un katrs varētu atrast sev vēlamās sporta ziņas, raksti tiek sadalīti kategorijās, jeb sporta veidos pēc kuriem lietotājs var atlasīt sev vēlamo sporta veidu. Sistēmas apraksts satur neformālu aprakstu, datu plūsmas diagrammas, datu bāzu projektējumu, lietotāja ekrāna formu projektējumu un citu informāciju, kas nepieciešama sistēmas izstrādei. Sistēma ir realizēta php programmēšanas valodā, par pamatu izmantojot uz Model-View-Controller strukturēšanas principiem balstīto palīgfunkciju bibliotēku „CodeIgniter”.

Sport news portal is an informative web page, where a user can get the newest sport news from the world and can express their own opinion about it. To make the portal more user friendly so he/she can easily find the needed sports news, the articles are divided into categories according to the kinds of sports. System description contains informal description, data flow charts, database design, user screen views and other information, which is necessary for creating the system. The system is realized in the php programming language using as a basis the structuring principles of the Model-View-Controller based on the MVC auxiliary functions library „CodeIgniter”.
Sport news portal
Keywords: Datorzinātne