Dabas motīvi Ingas Ābeles daiļradē - Puriņa, Krista (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Dabas motīvi Ingas Ābeles daiļradē” analizēti nozīmīgākie dabas tēli un to motīvi kā I. Ābeles daiļrades dominante. Pievēršoties atsevišķu dabas tēlu, motīvu (zirga, jūras, meža, u.c.) analīzei, pētījuma mērķis, pirmkārt, ir atklāt to daudzveidīgo lietojumu Ingas Ābeles daiļradē, otrkārt, norādīt uz tipoloģiskām līdzībām, kas ļauj secināt, ka tie nav nejauši lietoti, bet sasaistāmi arī ar autores personību un ir uztverami kā tās atklāsme. Pētījuma pamatā ir laika posmā no 1999-2008 tapusī Ingas Ābeles daiļrade. Teorētisko bāzi veido materiāli: recenzijas, publicistika, intervijas literatūras un teātra zinātnes teorētiskie materiālie . Būtisku pētījuma teorētisko daļu veido literatūrzinātnieku un pētnieku izteiktās atziņas kā literatūras teorijas, tā arī kulturoloģijas, filozofijas u.c. jautājumos.

Bachelor work "Images of Nature in Creationog Inga Abele" analyzes the most important images of nature and motives than I. Abele dominant creative work. Turning to some of nature's image, the motive (the horse, marine, forest, etc.) analysis, the study aims, first, to discover the diverse uses of creative work by Inga Abele, secondly, to indicate the typological similarities, which suggests that they do not accidentally use, but tying with the author's personality and be perceived as a revelation. The study is based on the period 1999-2008 was created by Inga Abele oeuvre. Theoretical framework consists of materials: reviews, journalism, literature, interviews and drama of science theoretical material. A significant part of the study of theoretical and literary researcher Findings of literary theory, it also kulturoloģijas, philosophy, etc. issues. Keywords: sea, bay, forest, monkeys,
The Nature Motivs in Creation of Inga Abele
Keywords: Filoloģija