Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīze - Varava, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīze” ir veltīts Latvijas komercbanku kredītportfeļa izpētei, kā vienam no nozīmīgākajiem komercbanku pelnīšanas avotiem, kurš ekonomiskās krīzes rezultātā kļuva par galveno Latvijas banku sektora zaudējumu un neefektīvās darbības iemeslu, kas atstāja negatīvu iespaidu uz Latvijas banku sektora stabilitāti un Latvijas ekonomiku kopumā. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz zinātniskās literatūras izpēti un statistisko datu analīzi, veikt Latvijas komercbanku kredītportfeļa analīzi, kā arī izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus Latvijas komercbanku kredītportfeļa tālākai attīstībai. Darbs ietver detalizētu Latvijas komercbanku kredītportfeļa struktūras, raksturlielumu, veidošanas un pārvaldīšanas analīzi, kuras rezultātā konstatētas un novērtētas kredītportfeļa diversifikācijas, kvalitātes un ienesīguma problēmas. Darbā ir likts uzsvars uz kredītportfeļa struktūras, kā kreditēšanas darbības virzienu rezultāta, neapšaubāmu ietekmi uz tā ienesīgumu un kvalitāti. Darbā ir pievērsta uzmanība detalizētai un nepārtrauktai komercbanku kredītportfeļa analīzes nozīmībai, kā arī ir piedāvāti jauni prioritārie kreditēšanas virzieni un uzlabošanas pasākumi Latvijas komercbanku kredītportfeļa veiksmīgai attīstībai nākotnē. Atslēgvārdi: komercbanku kredītportfelis, kredītportfeļa struktūra, kvalitāte, ienesīgums, analīze, kredītoperācijas.

The thesis „Loan Portfolio Analysis of Latvian Commercial Banks” is dedicated to the research of the loan portfolio of Latvian banks as it is one of the most important sources of commercial banks’ profit, which became the main reason of losses and ineffective work of Latvian banking sector after the economic crisis and negatively influenced the stability of Latvian banking sector and Latvian economy in general. The aim of the thesis is to analyse the loan portfolio of Latvian commercial banks, based on the scientific literature research and analysis of the statistical data, as well as to draw conclusions and provide recommendations for the further development of loan portfolio of Latvian commercial banks. The thesis includes detailed analysis of the structure and characteristics of the loan portfolio of Latvian commercial banks, as well as its formation and management analysis, based on which the diversification, quality and profitability problems of loan portfolio were stated and assessed. The thesis identifies the influence of the loan portfolio structure, as a result of lending activities, in forming its profitability and quality. The thesis emphasizes the necessity of detailed and continuous analysis of loan portfolio of commercial banks and recommends new priorities for lending activities as well as improvements for successful development of loan portfolio of Latvian commercial banks in future. Keywords: loan portfolio of commercial banks, the structure of the loan portfolio, quality, profitability, analysis, lending operations.
Loan portfolio analysis of Latvian commercial banks
Keywords: Vadībzinātne