Elektroniskās deklarēšanas sistēmas izstrāde Microsoft Dynamics Ax - Matisovs, Raitis (Latvijas Universitāte, 2007)
Programmatūra „Elektroniskās deklarēšanas sistēma Microsoft Dynamics Ax” paredzēta kā papildinājums modulim „Algas”. Šīs programmatūras mērėis ir izveidot atskaites “.duf” datnes formātā, piereăistrēt sistēmā šo atskaiti un veikt automātisku iesniegšanu VID (Valsts IeĦēmumu dienasts) mājās lappusē. Rezultātā tika iegūta pilnvērtīga programmatūra, kura spēj veikt visas tai izvirzītās prasības. Programmatūra sastāv no trīs valodu lietojumiem: “X++”, ”C#” un “iMacros”, kuras savā starpā sadarbojas un veic iepriekš izvirzītos uzdevumus. Axaptas puse nodrošina saskarni un pārskatu datu iegūšanu no lietotāja. “C#” valodā rakstītā “dll” datne nodrošina atskaišu iesniegšanu un parakstīšanu. “iMacros” makrosa komandas veic tiešu VID lappuses pārlūkošanu.

The software „Electronic declaration system in Microsoft Dynamics Ax”is provided as a add-on for „Algu modulis”.The ame of this software are to create a reports, files for these reports and register this report to the system of SRS (State Revenue Service) home page. As a result I get valuable software, which are suitable. Software consist of three applications - “X++”, ”C#” and “iMacros”, which mutually cooperate with each other and preforms preplaned tasks. Point of Axapta ensure interface and input data obtaining from user. File which was written in “C#” language ensure intoduction and signing of report. Macros comannds of “iMacros” perform SRG webpage browsing.
Development of electronic declaration system in Microsoft Dynamics Ax
Keywords: Datorzinātne