Dienvidkurzemes novada publisko bibliotēku komunikācija sociālo tīklu vietnēs Covid-19 laikā - Eisaka, Liena (Latvijas Universitāte, 2022)
Jau vairāk nekā desmit gadus dažādas sociālo tīklu vietnes lielai sabiedrības daļai ir kļuvušas par galveno saziņas veidu ar draugiem, radiem, kā arī ar uzņēmumiem un valsts pārvaldes iestādēm, tai skaitā ar bibliotēkām. Covid-19 laiks parādīja to, ka sociālo tīklu vietnes patiesi ir nozīmīgs komunikācijas kanāls daudziem uzņēmumiem un organizācijām. Autores pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā Dienvidkurzemes novada publiskajās bibliotēkās mainījās informācijas nodošanas paradumi to klientiem un lietotājiem un vai komunikācija sociālo tīklu vietnēs kļuva aktīvāka. Lai mērķi sasniegtu, autore veica aptaujas ar lietotājiem un bibliotēku darbiniekiem, kā arī tika veikta dokumentu analīze Dienvidkurzemes novada bibliotēku gada pārskatiem un kontentanalīze Dienvidkurzemes novada bibliotēku sociālo tīklu kontiem sociālo tīklu vietnē Facebook, lai atspoguļotu datus par Dienvidkurzemes novada bibliotēku aktivitāti to sociālo tīklu vietnēs Covid-19 laikā un gadu pirms tā.

For more than a decade, various social networking sites have become the main means of communication with friends, relatives, businesses and government agencies, including libraries, for the general public. The time of Covid-19 has shown that social networking sites are truly an important communication channel for many businesses and organizations. The aim of the author's research is to find out how the habits of information transfer to the public libraries of South Kurzeme region changed for their clients and users and whether communication on social networking sites became more active. In order to achieve the goal, author conducted surveys with users and library staff, as well as document analysis of South Kurzeme region library annual reports and content analysis of South Kurzeme region library social network accounts on Facebook to reflect data on South Kurzeme region library activity on their social networking sites Covid -19 during and a year before.
Communication of Dienvidkurzemes region libraries on social media during Covid-19
Keywords: Bibliotēkzinātne; sociālo tīklu vietnes; Dienvidkurzemes novada publiskās bibliotēkas; Covid-19; social networking sites; South Kurzeme region public libraries