2004.gada terorakts Madridē un tā iespaids uz arābu tēlu Spānijā - Čurkste, Laila (Latvijas Universitāte, 2010)
Mūsu darba hipotēze ir – vai arābu tēls ir mainījies spāņu uztverē pēc 2004. gada 11. marta teroraktiem Madridē un, ja ir mainījies, tad negatīvi vai pozitīvi. Savā darbā uzstādījām divus galvenos uzdevumus: •izpētīt tēla un stereotipa jēdzienus, apskatīt arābu spāņu mijiedarbību vēsturiski, kāds bija arābu tēls Spānijā pirms 2004. gada 11. marta terorakta, kā arī gūt lielāku izpratni par terorisma motīviem un veikt nelielu ieskatu tieši islāmiskajā terorismā. •atrast galvenos motīvus 2004. gada 11. marta teroraktam, izsekot līdzi paša atentāta gaitām, tā atstātajām sekām sabiedrībā, kā arī noskaidrot arābu tēla izmaiņas spāņu uztverē. Darba empīriskajā daļā izstrādājām pētījumu, lai apstiprinātu teoriju praksē. Veicām aptauju un iegūtos rezultātus apkopojām un izanalizējām, tādā veidā pierādot savu izvirzīto hipotēzi. Darbu veido 74 lapaspuses un to varam iedalīt trīs lielākajās daļās – vēsturiskā daļa, paša atentāta notikumu gaita un pētījums. Darbs sastāv no 14 nodaļām un 22 apakšnodaļām, kuras ir sadalītas 12 apakšpunktos. Ir pievienoti 14 pielikumi un tika izmantoti 55 informācijas avoti.

Our working hypothesis is – if Arabic character has changed in the perception of Spaniards after 11th of March 2004 terrorist attacks in Madrid and if it had, then in negative or positive way. In our work we set two main tasks: •to explore the definition of the image and stereotype, to view Arabic Spanish interactions historically, what was the Arab image in Spain before 2004, as well as gain a greater understanding of terrorist motives and take a brief look exactly in Islamic terrorism. •to find the main motives of 11th of March 2004 terrorist attacks, to follow the routine of assassination attempt, if it had left the effect in the society, as well as clarify if the image of Arab had changed in the perception of Spaniards. In the empirical part we developed research to confirm the theory in practice. We carried out a survey and gathered and analyzed obtained results, thus proving our hypothesis. Our work consists of 74 pages and can be divided into three major parts – the historical part, the routine of assassination attempt and research. Work consists of 14 chapters and 22 subsections, which are divided into 12 sections. Work is accompanied by 14 annexes and 55 sources of information.
The Assasination Attempts in Madrid 2004 and Its Impact on the Arab Image in Spain
Keywords: Āzijas studijas