Pētera Ķiķaukas referāts “Grāmatas un lasītāji” - Ķiķauka, Pēteris (My University, 1953)
Prof. dr. philol. Pētera Ķiķaukas rakstīts referāts, kas nolasīts 1953. gada 25. janvārī Baptistu draudzes un jaunatnes vakarā Toronto (Kanādā), Draudzīgā aicinājuma atceres pasākumā. Referāta autors aicina lasīt grāmatas un saglabāt latviešu kultūrvēsturisko identitāti trimdā.

Prof. dr. philol. Pēteris Ķiķaukas written report which was presented on 25 January 1953 at the Baptist Church and Youth Evening in Toronto (Canada), during the commemoration of the Friendly Call. The author of the paper called for reading books and preserving Latvian cultural identity during the exile in the West.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Trimdas latvieši; Latvietības saglabašana; Latviešu kultūras vēsture; Latviešu nacionālā identitāte; Latvijas Universitātes mācībspēki; Exile Latvians; Preserving Latvian identity; Latvian Cultural history; Latvian National identity; Teaching staff of the University of Latvia