Vērtspapīru uzskaites sistēmu analīze un projektēšana - Gubermans, Marks (Latvijas Universitāte, 2006)
Galvenā darba vērtība ir izstrādātais vērtspapīru uzskaites sistēmas projekts. Projekts nav pilnvērtīga vērtspapīru uzskaites sistēma, kuru uzreiz var implementēt reālos apstākļos, bet sistēmas prototips, kurš ietver sevī pamatfunkcionalitāti, demonstrē oriģinālu sistēmas koncepciju, elastīgumu, kas var ieinteresēt potenciālo klientu. Šī darba sekundārie mērķi ir: pirmkārt, iepazīstināt ar vērtspapīru tirgu; otrkārt, definēt minimālās prasības sistēmai, bez kurām neviena vērtspapīru uzskaites sistēma nevar funkcionēt; treškārt, iepazīstināt ar līdzīgu sistēmu piedāvājumu tirgū. Tikai izpētot prasības sistēmai, mēs sākam strādāt pie primārā darba mērķa - jaunas sistēmas projektēšanas. Izstrādātā sistēma ir ne tikai pilnvērtīga vērtspapīru uzskaites sistēma, bet ir arī vide, kura viegli ļauj pievienot jaunas tabulas, jaunu loģiku, kas nākotnē palīdzētu strauji attīstīt sistēmu. Izstrādātais projekts var kalpot par reāla komerciāla projekta sākumu.

The main value of the thesis is the development of securities settlement system project. Project is not fully functional system, which can be implemented in real environment. It is system prototype, which includes main functionality, shows innovative concept of the system, flexibility that can be very attractive for new clients. Secondary aims of the thesis are: introduce reader with securities market, define minimal requirements for the system and introduce reader with available systems in the market. Only after successfully completed first tasks, we start to work on the primary aim if the thesis - develop securities settlement system project. System is not only fully functional securities settlement system, but also environment, which allows to add new tables and functionality very easy. It will help in sysem future development. Developed project can easily become start for real commercial project.
Securities accounting system analysis and project
Keywords: Datorzinātne