Darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību - Jurševica, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba mērķis ir analizēt problēmas, kas var rasties darba devējam uzteicot darba tiesiskās attiecības saistībā ar darbinieka uzvedību un izpētīt, kādas tiesiskās sekas rodas, ja atlaistais darbinieks ceļ prasību tiesā par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu. Maģistra darba uzdevumi ir izpētīt darba devēja uzteikuma jēdzienu, izanalizēt darba devēja uzteikuma veidus saistībā ar darbinieka uzvedību, salīdzināt Darba likuma normas par darba devēja uzteikumu saistībā ar darbinieka uzvedību ar citu valstu tiesību normām, iepazīties un izanalizēt tiesu praksi saistībā darba devēja uzteikuma atzīšana par spēkā neesošu, lai darba izpētes rezultātā piedāvātu konstatēto problēmu risinājumus un ierosmes Darba likuma pilnveidei. Darba noslēgumā tiks izdarīti secinājumi un priekšlikumi, lai uzlabotu tiesisko regulējumu un atrisinātu problēmsituācijas.

The aim of the master's work is to analyse the problems which may arise from the employer's disclosure of the employment relationship in relation to the behaviour of the employee and the consequences of bringing an action before the court against the employer's infringement. The tasks of the Masters are to explore the concept of employer cooling-off, to analyse the types of employer cooling-off in relation to the behaviour of the employee, and to offer problems. Compare the provisions of the labour Act with those of the employer in relation to the behaviour of the employee with those of other countries. Familiarity and analysis of the case-law regarding the invalidation of the employer's notice-off. The work will conclude conclusions and proposals to improve the legal framework and resolve the problems.
Employer's notice in connection woth the employee's behavior
Keywords: Tiesību zinātne; Darba tiesības; uzteikums; darbinieka uzvedība; spēkā neesošs